søndag 24 januar
søndag 28 februar
Utvikfjellet

Oppdaterte smittevernreglar for Kyrkja i Gloppen

Den norske kyrkja sende ut oppdaterte smittevernreglar 18.01. Det er framleis anbefalt 2 meter avstand når det er allsong. Her kan du lese kva det har å seie for gudstenester og andre samlingar i Kyrkja i Gloppen.

Saka er oppdatert 20. januar.

Viktige punkt i den den gjeldande smittevernvegleiaren:

1. Max 50 i gravferder. Med 1 meter mellom kohortane / 2 meter om det er allsong.
2. Barne og ungdoms arrangement kan avviklast
3. Andre samlingar kan gjennomførast med 10 personar. Føl med elles på sidene og i avisa.
4. Lister må førast og blir oppbevart i 14 dager.

Lenke til smittevernvegleiaren for Den norske kyrkja.

For gudstenestene framover ligg det ei lenke til påmelding under kvar gudsteneste i kalenderen. Bruke gjerne digital påmelding. Eventuelt kan du møte opp og sjå om det er plass.

Maks antall deltakarar er no 50 og avgrensa til så mange det er plass til i lokala med tanke på avstandsreglementet.

For dei besøkjande si skuld, og dei som arbeider i kyrkja, ber vi om at du les informasjonen nøye. Ting forandrar seg fort, og nye reglar kan dukke opp.
Gjer det til ei vane å gå til denne sida før du går i gudsteneste, slik at du held deg oppdatert.

Smittevern for kyrkjene i Gloppen
Sjuke personar skal ikkje delta eller vere til stades.
Det gjeld her, slik som andre stadar: Dersom du har symptom på luftvegsinfeksjon, eller er i karantene, skal du ikkje vere til stades på arrangement i kyrkja.

Rutinar for handhygiene og reinhald
Handsprit er tilgjengeleg ved inngang og på forskjellege stadar i kyrkja.
Dørhandtak, benkar, nattverdskalkar og andre kontaktpunkt vert reingjort og desinfisert mellom kvart arrangement. Ver vennleg og bruk handspriten.

God avstand og minst mogeleg fysisk kontakt
Hald avstand, minst ein meter, både inne og ute.
(dette gjeld ikkje dei som bur i same husstand)
Maksimalt 50 personar kan vere til stades i tillegg til medverkande. Halvparten av benkane / 2 av 3 benkar blir stengde for å oppretthalde éin meter avstand. Ikkje bruk desse benkane.

Bruk av inventar og utstyr
Frå og med 15. juni: Opning for bruk av salmebøker, så lenge det går minst eitt døger mellom kvar bruk.

Registrering av deltakarar
Vi registrerer namn og telefonnummer på dei som møter. Ein kan skrive namn og telefonnummer på ein lappe og levere når ein kjem til kyrkja, eller ta det muntleg med dei som registrerer.
Styresmaktene har bestemt at vi skal ha oversikt oven kven som er i kyrkja, slik at vi kan bidra ved eventuell smittesporing. Registreringslista vert oppbevart trygt i 14 dagar før den vert makulert.
Dette jfr. Covid-19-forskriftens §13.

Det vil også henge plakatar i kyrkjene med reglane.

Dåp
Det vert oppmoda til å prioritere å gjennomføre dåp. Det kan vere lokale forskjellar på om dette vil skje i høgmessa eller som eiga samling. Du kan melde dåp på denne sida, eller ta kontakt med kyrkjekontoret / prestane.

Gravferd
Gravferd kan gjennomførast i kyrkjer og kapell. Både inne og på gravplassen skal det vera maks. 50 til stades som skal ha minst 2 meter avstand mellom kvarandre. Kohortar (huststandar) kan sitte tettare. Kommunelegen kan sette strengare grenser.

Vigsler
Vigsler (bryllup) kan gjennomførast på same måte som ved andre kyrkjelege handlingar.

Av: Gloppen kyrkjekontor   Publisert: 06.11.2020

måndag 10-14