torsdag 22 oktober
16:00 Lysmesse
mandag 14 desember

Temakveldar i Breim

Vel møtt til temakveldar med undervisning, refleksjon og fellesskap på Bdhuset på Flølo 27. oktober og 24. november.

Dei to temkveldane i haust blir på Bdhuset; eit flott gammal hus som har blitt fornya. Foto: eigarane av Bdhuset.

Mange kan ha spørsmål og tankar rundt gudstrua og samanhengar mellom tru/tvil og livet slik det er eller har blitt. Kyrkja ønskjer å gje rom for å kunne reflektere og snakke om små og store tema rundt tru og liv. Det er fint å ta opp slike tema i eigne samlingar der det er høve til å stille spørsmål, dele tankar eller berre lytte til det som blir delt. Difor vil ei bibelgruppe i Breim og Breim sokneråd i samarbeid med underteikna ha to temakveldar i haust med undervisning og samtale på Bdhuset på Flølo, som det heiter no etter at nye eigarar har gjeve huset nytt liv. Datoar er tysdag 27. oktober og 24. november, begge kveldar klokka 19.

Første kvelden blir temaet «Gudsbilde og identitet – bryr Gud seg verkeleg om meg?» Her vil undervisninga dreie seg om ulike gudsbilde, kva som er med og formar oppfatningane våre av Gud, og om samanhengar som kan vere mellom sjølvbilde og gudsbilde.

På andre kvelden blir det undervisning/innlegg om temaet «Når trua krasjar i livet»: når det skjer ting i livet som gjer det vanskeleg å tru at det finst ein god Gud. Sjølv om ingen av oss har alle svar, så er det viktig å snakke om slike vanskelege livstema. Undervisninga vil bygge på bibelske perspektiv, sjelesørgerisk kunnskap og erfaringar. Både i undervisninga og i samtale etterpå vil det bli vektlagt respekt for at ein er på ulike stadar i livet når det gjeld tvil og tru.

I første omgang er det underteikna som har undervisning. Tanken vidare er å nytte andre personar som kan snakke om tema neste halvår. Velkomne til refleksjon og fellesskap!

Dei som ønskjer kan gje kollekt til å dekke utgifter for temakveldane.

Av: Ingebjørg Isane Fure   Publisert: 09.10.2020

onsdag-torsdag 10-14